Pasta croccantina
Když sme byli malí, italská babička dělala každou neděli domácí těstoviny, a co se nesnědlo na oběd, tak nám večer orestovala na pánvičce. Byl to dycky dlouhej proces, všichni sme seděli u stolu a čekali až to bude konečně hotový, střídavě sme to chodili s bratránkama ochutnávat a krást z pánvičky a babička nás odháněla se slovy “viaa viaaa da qui”(šupejte odtud).😅 Ve finále sme každej dostali malou hrstičku opeklých špaget nebo fetučín, protože víc nezbylo, ale milovali sme to, a pak si to navzájem kradli z talíře. 😃
Předevčírem nám zbyla taková hrstka těstoviny, tak sem je hodila na tu pánvičku a čekala s nadšením, až si pěkně pokřupu. 🙊😁 Byla to slast! Vrátila sem se o pár let zpět do babiččiny kuchyně, do doby kdy sme se scházeli všichni pohromadě a stůl byl plnej jídla 🥰
Kdybyste to chtěli zkusit, tak je to jednoduchý, prostě dejte na pánev trošku ghí nebo olio Tradizionale a starý těstoviny, 😃 restujte do zlatova, a potom si to samozřejmě zalijte top oliváčem a užijte si křupání. 😁😍😘